Akce Bečva

01.11.2012 00:00

Informace k pobytu na chatě Dolní Bečva.

Náš první třídenní pobyt na skautské chatě Dolní Bečva proběhne od 23.-25.11.2012. V pátek 23.11. bude odjezd z autobusového nádraží v 14:35 hod zastávka č.5, prosím přiveďte děti o 10 minut dříve.  Děti budou mít u sebe malý batůžek se svačinou, pitím, slevovou kartu na autobus, kartu zdravotní pojišťovny. Batohy s věcmi na pobyt mi dovezete den předem domů - adresa Jičínská 274/ Loučka / Nový Jičín.Děti na chatu odveze zástupce vedoucího oddílu p.Lumír Holiš. Vedoucí oddílu Jana Holišová pojede na chatu dříve autem, doveze potraviny a připraví /zatopí/chatu na příjezd dětí. Návrat předpokládáme v neděli 25.11.v 12:45 na autobusovém nádraží  si děti převezmete. Tato třídenní výprava stojí 400,- kč + 100,- kapesné pro dítě.Peníze, které zbydou se vrátí dětem na pondělní schůzce. 

 

CO NABALIT DĚTEM S SEBOU.

- velký batoh na záda /ne tašku do ruky! /

- spacák 

- dobré boty 

- přezůvky do chaty

- na túru pevné kalhoty, nepromokavou teplou bundu, čepice, rukavice - na Pustevnách může už být sníh

- do chaty tepláky, mikinu /jedno náhradní oblečení /

- pláštěnku

- hygienické potřeby, ručník

- baterku

- láhev na pití

- věci na schůzku /psací potřeby, deník, KPZ, uzlovačku, šátek/ 

- jídlo - večeři na pátek, svačinu na túru v sobotu

- kapesné max.100,- kč

- kartičku zdravotní pojišťovny

 

Plán činnosti.

V pátek po příjezdu se děti ubytují. Seznámí se s okolím chaty. Uvaříme čaj a povečeříme,připravíme  s dětmi polévku na sobotu.Zahrajeme venku pohybovou hru , aby se lépe spalo.V chatě zahrajeme karetní hru Ligretto, vyzkoušíme si uzlování a zazpíváme si s kytarou.

V sobotu po snídani odjedeme na Pustevny .Tam půjdeme kolem sochy Radegasta až ke kapli Cyrila a Metoděje.V nedaleké chatě si děti koupí polévku na zahřátí. Z Pusteven půjdeme zpět po značkách na chatu na Dolní Bečvě. Po příchodu děti povečeří polévku a připravíme druhé jídlo.Budou opět následovat hry a dobrá zábava.

V neděli ráno posnídáme a pak bude následovat úklid chaty. Odjezd z Dolní Bečvy je v 11:20 hod.

 Pobyty na chatách máme jednou za tři měsíce - často to není, tak se těším že pojedeme všichni!